FORT WORTH POLICE DEPT. 6TH PATROL DIVISION
       
     
 The exterior seamlessly integrates the facility into the local environment of the north Forth Worth area while still remaining recognizably a police station to the passerby.
       
     
 The site was chosen with the future building and parking expansion in mind, as well as to decrease response times for the northern region of the city.
       
     
 Covered breezeways with perforated metal paneling provide security and relief from the intense Texas sun.
       
     
 The floor plan was designed to be as open as possible to ensure that both the department and the community would feel welcome and connected.
       
     
 The concept of community policing is integrated throughout the design, with large office windows and open work spaces intended to provide accessibility to the Chief and other personnel.
       
     
Roth Sheppard_Fort Worh Police_FINALS-14.jpg
       
     
FORT WORTH POLICE DEPT. 6TH PATROL DIVISION
       
     
FORT WORTH POLICE DEPT. 6TH PATROL DIVISION

Fort Worth, TX | 23,760 SF substation facility that includes a community room, neighborhood patrol officers, an investigative unit, and administration functions.

 The exterior seamlessly integrates the facility into the local environment of the north Forth Worth area while still remaining recognizably a police station to the passerby.
       
     

The exterior seamlessly integrates the facility into the local environment of the north Forth Worth area while still remaining recognizably a police station to the passerby.

 The site was chosen with the future building and parking expansion in mind, as well as to decrease response times for the northern region of the city.
       
     

The site was chosen with the future building and parking expansion in mind, as well as to decrease response times for the northern region of the city.

 Covered breezeways with perforated metal paneling provide security and relief from the intense Texas sun.
       
     

Covered breezeways with perforated metal paneling provide security and relief from the intense Texas sun.

 The floor plan was designed to be as open as possible to ensure that both the department and the community would feel welcome and connected.
       
     

The floor plan was designed to be as open as possible to ensure that both the department and the community would feel welcome and connected.

 The concept of community policing is integrated throughout the design, with large office windows and open work spaces intended to provide accessibility to the Chief and other personnel.
       
     

The concept of community policing is integrated throughout the design, with large office windows and open work spaces intended to provide accessibility to the Chief and other personnel.

Roth Sheppard_Fort Worh Police_FINALS-14.jpg